Lekkage in de kelder is een veelvoorkomend en vervelend probleem. Je kunt de ruimte niet meer goed benutten, een vochtige kelder (met schimmel) is een ongezonde leefomgeving en daarnaast zorgt het voor extra kosten. Je zult meer moeten ventileren, doordat vochtige muren en vloeren hun isolerende en warmtebehoudende werking verliezen. Om een enigszins prettig aanvoelend leefklimaat te creëren, zul je ook meer moeten stoken. Dit zorgt natuurlijk voor een hogere energierekening. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de waarde van je huis daalt als er sprake is van vocht. Bij verkoop zal de verkopende partij merken dat de kelder vochtig is, wat de verkoopprijs nooit ten goede komt. De kelder waterdicht maken, is dus niet alleen voor jezelf gezond en praktisch, maar levert ook energiebesparing op en is een goede investering met het oog op verkoop van je huis.

Isolatiemateriaal

Om vocht tegen te gaan, zal je de kelder moeten dichten. Je kunt isolatiemateriaal zoals dubbelglas, dakisolatie en isolatie in de kruipruimte aanbrengen om energie te besparen, maar wanneer het huis niet vochtwerend is, heeft dit weinig effect. Bij vocht in de kelder is er vaak sprake van bijvoorbeeld optrekkend – of doorslaand vocht, en isolatiemateriaal helpt hier niet tegen. De kelder zal daarom echt afgedicht moeten worden.

Kelderdichting

Zelf je kelder afdichten is lastig. Dit dient namelijk deskundig te gebeuren. Je hele kelder moet daarbij onder handen genomen worden. Van Toog gebruikt een unieke behandelmethode die de kelder in één keer waterdicht maakt. De structuur van het cement wordt ondoordringbaar gemaakt voor water en andere vloeistoffen, maar blijft wel lucht- en dampdoorlaatbaar. De oorzaken van kelderlekkage hebben zo na behandeling geen effect meer op je kelder. De kelderafdichting geeft een langdurig effect. Je ontvangt dan ook altijd 30 jaar garantie op ons werk.

 

De voordelen van een waterdichte kelder

Na de kelderdichting kun je de ruimte van je kelder weer volop gebruiken. Je kunt je spullen weer gerust opslaan in de kelder of een extra kamer creëren, bijvoorbeeld een logeer- of hobbykamer. Bovendien is een vochtvrije kelder beter voor je gezondheid. En, niet te vergeten, je bespaart veel geld! Je zult uiteraard even moeten investeren in de kelderreparatie, maar dit zal zich dubbel en dwars terug verdienen. Na behandeling van je kelder daalt je maandelijkse energierekening en bij verkoop van je huis zal je huis meer opleveren dan met een vochtige kelder. Kortom, wat houdt je nog tegen om je kelder te laten repareren? Bij vragen of voor het maken van een afspraak neem je vrijblijvend contact op met Van Toog.