Het is natuurlijk niet de leukste bezigheid die er is; het wassen van alle kleding van de bewoners binnen uw huishouden. Er kan echter wel een hoop geld bespaard worden wanneer u gaat wassen en zelfs bij de aanschaf van een wasmachine kan er al geld bespaart worden. Wij hopen u voldoende op de hoogte te stellen, zodat u in de toekomst de kosten kan drukken.

Wasmachine aanschaf

Bij de aanschaf van een wasmachine kunt u al het nodige geld besparen. Hierbij moet u er bijvoorbeeld over nadenken over diverse merken wasmachines. Wanneer u de verschillende merken naast elkaar zet kunt u hierna de aanbieders ook nog eens vergelijken. Sommige aanbieders hebben vaak acties of andere leuke kortingen en het is dus aantrekkelijk om dit eens te bekijken.

Type wasmachine

Bij de aanschaf van een wasmachine moet u allereerst goed letten op de capaciteit van het apparaat. Vaak schaffen mensen een veel te grote wasmachine aan en hierdoor zullen de energie- en waterkosten veel te hoog uitkomen. Hierna is het tijd om de verschillende energie labels te bekijken. Wanneer u kiest voor een AA+++ label zullen de energie en waterkosten het minst zijn, want de wasmachines zijn hierop gebouwd.

Bij het kopen van een wasmachine waarvan het label zeer groen is, zullen de aanschafkosten uiteraard wel het hoogst zijn. Op korte termijn zal het dus een flinke investering zijn, maar op de lange termijn haalt u deze kosten dubbel en dwars eruit. Wij raden u aan om dus een wasmachine te kopen met een goed energielabel, zodat u op de lange termijn financieel gezien beter uit bent.

Ecologische modus

Bij de wasmachines tegenwoordig zijn er een aantal standen te vinden waarin gewassen kan worden. Wanneer u eenvoudige kledingstukken gaat wassen is het goed om dit op 30 graden te doen of op de ecologische modus. Hierdoor zal het energieverbruik laag blijven en heeft u weinig kosten.