Geld besparen door geld uit te geven. Dat klinkt raar, toch? Maar het is helemaal zo gek nog niet. In privé situaties vinden we het raar, maar in het bedrijfsleven is het de normaalste zaak van de wereld. Elke dag weer wordt er geld geïnvesteerd om zo op een later moment geld te besparen of meer geld te verdienen. Het isoleren van het dak is ook zoiets. Het kost je nu een smak geld, soms een grotere smak dan je liever zou willen, maar op de wat langere termijn bespaar je er fors mee.

Hoe bespaar je energie via dakisolatie?

Warmte gaat omhoog. Dat is de reden dat grote kerken lastig te verwarmen zijn (alle warmte stijgt op en de mensen staan op de grond) maar ook de reden dat zolders vaak flink warmer zijn dan de begane grond. Die warmte gaat dus allemaal tegen het plafond aan zitten. Wanneer dit plafond niet goed geïsoleerd is en dus geen of een gebrekkige dakisolatie bezit, zal die warmte eenvoudig ontsnappen naar buiten. Je bent dan dus de warmte kwijt, waardoor je meer moet stoken en dus meer energie verbruikt.

Door goede dakisolatie aan te laten brengen kun je de hoeveelheid warmte die ontsnapt beperken en daardoor hoef je dus minder warmte op te wekken! Daardoor geef je minder aan energie uit en houd je dus geld in je zak!

Wat kost dakisolatie?

Wat het laten aanbrengen van dakisolatie precies kost is helaas lastig te zeggen. Mocht je daar interesse voor hebben dan kun je het beste contact opnemen met een lokale dakdekker of isolatiespecialist en een offerte opvragen. Op die manier weet je precies wat jouw klus moet gaan kosten! Overigens kan het ook de moeite waard zijn om behalve je dak ook de tussen- en spouwmuren te isoleren. Je specialist kan je hier meer over vertellen.