Dat een verhuizing voor geld en ergernis kost, kunnen velen beamen. Een huis kopen is tegenwoordig geen makkie meer met banken die niet zomaar een hypotheek verstrekken en dan moet de verbouwing en de verhuizing nog beginnen.  Een verbouwing zullen we hier maar niet bespreken, misschien een volgende keer. Maar iets waar je zeker op kunt besparen, zijn de verhuiskosten.

Verhuizen levert stress op. Om die stress iets te verminderen hierbij wat tips die mij van pas kwamen tijdens onze verhuizing een jaartje geleden.

Verhuisdozen

Zonder verhuisdozen kan niet normaal verhuisd worden. Het zal je verbazen hoeveel mensen verhuizen met AH en Ikea tassen. De schade is dan vaak flink. Een goed verhuizer pakt spullen netjes in, heeft goede verhuisdozen en labelt de dozen. Verhuisdozen hoeven niet veel te kosten zijn (vaak) herbruikbaar. Een beetje verhuisdoos kan 30 kilo dragen en is stapelbaar tot 3 hoog. Verhuis met verhuisdozen en je hebt minder ritjes.

Verhuisbusje huren

Een busje is natuurlijk pure noodzaak. Een beetje bus heeft laadruimte van 10 m3 of meer en is met een normaal rijbewijs te besturen. De goedkoopste op dit gebied is Borent Autoverhuur. Dit bedrijf hanteert een 100 kilometer vrij (bij de prijs inbegrepen) en verhuurt de busjes vanaf 42,50 euro per dag. Dit gaat om een busje met laadruimte van 11 m3. Heb je verhuisdozen, zoals hierboven beschreven, dan verminder je het aantal ritjes door goed te kunnen stapelen. Let op; moet je tanken? (En vaak moet dit omdat je de busjes afgetankt moet afleveren). Ze lopen allemaal op diesel.

Opslagruimte/Inboedelopslag

Soms kan opslagruimte nodig zijn tijdens een verhuizing. Dit bijvoorbeeld omdat je kleiner gaat wonen of omdat er nog delen van je huis verbouwd worden waardoor niet al je spullen als verhuisd kunnen worden. Opslagruimte wordt te pas en onpas aangeboden en is bijna overal in Nederland voor handen maar pas echt interessant is opslagruimte van PickupBox. Dit bedrijf biedt namelijk niet alleen opslag aan maar ook haal- en brengservice. Zo worden je spullen thuis opgehaald, opgeslagen en zodra je ze weer nodig hebt ook weer gebracht. Dit scheelt je dus een busje huren om spullen te brengen en te halen. Ga je rekenen, dan blijkt PickupBox voordeliger dan concurrenten als Shurgard en Citybox.

 

Hopelijk heeft u met deze 3 tips het verhuisleed ietwat weten te beperken. Om de woorden van de Belastingdienst te gebruiken: leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker. Wilt u meer weten over wat er nodig is bij een verhuizing? Klik hier voor een checklist van een verhuizing!