Besparen op de kosten van je verbouwing

De verbouwing van je woning kan veel geld kosten. Niet alleen het materiaal is vaak duur in de aanschaf, ook de arbeidskosten die betaald moeten kunnen hoger uitvallen dan je initieel hebt begroot. Toch wil je wel dat alles er zo mooi en netjes mogelijk uitziet. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk een verbouwing te realiseren. Hier volgen een aantal tips die je daarbij kunnen helpen om te besparen op de kosten van de verbouwing van je woning.

Profiteren van een laag BTW-tarief

Wanneer je woning verbouwd moet worden, aangezien je woning beter ge├»soleerd moet worden, dan is dit heel gunstig. Op dit moment geldt er namelijk een laag BTW-tarief van 6%. Dit is gunstig voor jou, want voorheen bedroeg dat BTW-tarief namelijk 21%. Dat scheelt je toch al snel 15% op de kosten die je moet maken. Dat kan op het totale plaatje al snel honderden tot wel duizenden euro’s schelen. Wanneer je wilt verbouwen kun je dat het beste nu doen.

Vroegtijdig offertes aanvragen

Wanneer je van plan bent om je woning te gaan verbouwen, dan kun je het beste offertes opvragen bij diverse aannemers of bouwbedrijven. Zo kun je diverse bedrijven met elkaar vergelijken. Ook op het internet zijn er verschillende vergelijkingssites te vinden die je een indruk of indicatie kunnen geven over de prijzen die bouwbedrijven rekenen voor het verbouwen van je woning. Soms zijn de verschillen in prijs nihil, maar soms kunnen ze ook zeer uiteenlopen. Alleen daarom al is het de moeite waard dit eens te bekijken.

Besparen op de langere termijn

Verbouwkosten kun je ook voor de lange termijn besparen. Wanneer je er bijvoorbeeld voor zorgt dat jij je woning goed isoleert of dubbele beglazing laat plaatsen, hoef je op de lange termijn weinig bouwkosten te betalen. Je investeert dus voor een lange termijn, want uiteindelijk alleen maar gunstig is voor je portemonnee. Niet alleen in het hier en nu moet je besparen, je moet juist vooruit denken om zo effectief te kunnen verbouwen. Het kan daarom nooit kwaad eens goed informatie in te winnen bij een bouwbedrijf of je te laten adviseren.

Verbouwen leuk maken

Verbouwen kun je leuk maken door het zo goedkoop mogelijk te doen, zonder dat je iets afdoet aan de kwaliteit. Soms vraagt dat best wel wat voorbereidend werk. Maar uiteindelijk is dat alleen maar de moeite waard. Je investeert namelijk in een mooie en lange toekomst, waarin je optimaal kunt genieten van je woning!