Het maken van een uitbouw van jouw woning is doorgaans een grote investering. Dit komt omdat je niet alleen geld moet reserveren voor het materiaal van de uitbouw, maar ook voor het daadwerkelijk bouwen van de uitbouw. Wil je jouw woning graag wat groter laten maken door een uitbouw te bouwen, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Lees dan in dit artikel hoe je geld kunt besparen op jouw uitbouw en minimaliseer de kosten van jouw verbouwing.

Wat kost het uitbouwen van een woning?

Veel mensen die van plan zijn om hun woning uit te laten bouwen, vragen zich af wat kost het uitbouwen van een woning precies. De kosten die je moet betalen voor het uitbouwen van jouw huis zijn onder andere afhankelijk van het ontwerp van de uitbouw, de oppervlakte van de uitbouw en de partij die je aan het werk zet om de uitbouw te realiseren. Er kunnen dan ook geen vaste kosten genoemd worden voor het maken van een uitbouw, want de kosten verschillen simpelweg per situatie.

Hoewel er geen definitieve prijs genoemd kan worden die in alle situaties van toepassing is, kan er wel een gemiddelde prijs gegeven worden voor het uitbouwen van een woning. Kies je voor een uitbouw van ongeveer 10 vierkante meter, dan moet je rekenen op kosten tussen de 18.000 en de 22.000 euro. Kies je voor een iets grotere uitbouw van 15 vierkante meter, dan moet je rekenen op een prijs van 30.000 euro tot 36.000 euro. En wil je jouw woning uit laten breiden met een oppervlakte van 50 vierkante meter, dan moet je rekenen op een kostenpost van tussen de 80.000 en de 100.000 euro.

Geld besparen op de uitbouw?

Zoals je ziet, is het uitbouwen van een woning een vrij grote investering. Wil je geld besparen op het uitbouwen van jouw woning? Laat jouw woning dan uitbreiden door een professionele partij die gebruik maakt van aantrekkelijke tarieven voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Door samen te werken met een partij met aantrekkelijke tarieven, kun je al snel duizenden euro’s besparen op jouw uitbouw.