Een trendy interieur voor weinig geld

Een nieuw interieur, daar word je toch spontaan blij van. Nieuwe kleuren in je huis en leuke accessoires om alles af te maken. Hou je ervan om trends te volgen, dan kan het wel eens een prijzige hobby worden. Of toch niet?

Kleine veranderingen

Wanneer je een nieuwe inrichting wilt, maar de basic meubels zijn nog goed, dan hoef je deze uiteraard niet te vervangen. De basics zijn natuurlijk de eettafel, stoelen, bank, salontafel en kasten. Je kunt echter het uiterlijk van de basics op een heel simpele manier aanpassen door kleine veranderingen aan te brengen. Kies bijvoorbeeld eens voor andere kussentjes voor op de bank in stoffen of kleuren die nu trendy zijn. Ben je zelf een beetje handig, dan kun je op de markt stof kopen en zelf kussensloopjes maken. Dit geldt ook voor de eetkamerstoelen. Een nieuwe bekleding doet wonderen. En de kast kun je natuurlijk een verfje geven.

Accessoires

Woonaccessoires veranderen de look en feel van je woning op een snelle wijze. En meestal voor een zeer gunstige prijs. Leuke vaasjes bijvoorbeeld of nieuwe fotolijsten kunnen een interieur een oppepper geven. Winkels als Xenos en Action zijn heel populair omdat je hier heel leuke woonaccessoires kunt krijgen, voor zeer weinig.

Meubels

Zijn je meubels nog goed, maar kunnen ze een oppepper gebruiken? Het is vaak goedkoper om ze bij een meubelmaker te brengen en opnieuw te laten stofferen. Er zijn diverse ateliers die dit doen en dat hoeft niet veel te kosten. Zijn je meubels wel aan vervanging toe, maar wil je niet teveel geld uitgeven dan kun je natuurlijk meubels kopen bij woonwarenhuizen zoals IKEA. Maar het is ook leuk om eens bij de Kringloop winkel te gaan kijken of op schattenjacht te gaan bij tweedehandswinkels. Meubels hoeven niet duur te zijn en je kunt de meest leuke banken, tafels en stoelen vaak op de gekste plaatsen vinden.

Vloerbedekking

Wanneer je het interieur drastisch gaat veranderen dan mag je de muren en de vloer niet vergeten. Je kunt de muren met behang en verf een nieuw uiterlijk geven. De vloer echter kun je met kleden of ander tapijt een nieuw uiterlijk geven. Met een kleed maak je overigens het huis warmer, waardoor je ook nog eens bespaart op energiekosten.