Waar blijft al het geld?

Wanneer je een tijdje aan het werk bent, je studie hebt afbetaald of daar misschien nog wel mee bezig bent en je bent een trotse vader of moeder van een paar kinderen, dan kun je wel eens schrikken hoe snel het geld er uit vliegt. Zeker wanneer er kinderen komen, kan je portemonnee wel eens sneller leeg zijn dan je graag zou willen. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om te kunnen besparen op onnodige uitgaven.

De aanschaf van een zonneboiler of zonnepaneel

Naast de gebruikelijke toeslagen van de belastingdienst, zoals zorg- en huurtoeslag en de kinderbijslag, zijn er nog veel andere mogelijkheden om geld te kunnen binnen halen, of geld te kunnen besparen. Een tijd lang is er vanuit de overheid subsidie verstrekt wanneer er zonnepanelen werden aangeschaft. Deze subsidie is echter op. Er kan echter wel een zonneboiler aangeschaft worden die bijvoorbeeld € 70,00 op jaarbasis kan besparen. Een zonnepaneel van 1 vierkante meter levert al snel een besparing op van € 75,00 per jaar. Sommige gemeenten en provincies hebben nog subsidies beschikbaar voor zonnepanelen, maar het rijk zelf niet meer.

Subsidie voor groene daken

Rondom het huis zijn er verschillende subsidies mogelijk. Zo kan er bijvoorbeeld in de gemeente Rotterdam gekozen worden voor een groen dak. Daar wordt nog steeds subsidie voor verleend. Een groen dak zorgt voor een groene omgeving en minder fijnstof en CO2. Of u gemeente ook subsidie verstrekt voor groene daken kun je het beste navragen bij de gemeente waar je woont. Daarnaast zijn er ook verschillende energiewijzers op het internet te vinden die je kunnen helpen na te gaan of er vanuit je gemeente een bepaalde subsidie verstrekt wordt.

Isolatiewerkzaamheden

Wanneer jij je woning goed wilt isoleren, is het een gunstige tijd om dit in orde te maken. Er geldt op dit moment namelijk een laag BTW-tarief van 6% voor isolatiewerkzaamheden. Door je woning goed te isoleren hoef je ook minder geld uit te geven aan bijvoorbeeld de energieleverancier. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je dak, vloer of geven te isoleren of uw woning te voorzien van dubbel glas. Dit zijn allemaal zaken die kunnen bijdragen aan een kostenbesparing op de langere termijn.

Ga direct aan de slag!

Wanneer je wilt weten waar jij allemaal op kunt besparen in en rondom je woning, vraag dan in eerste instantie na bij de gemeente waar je woont welke subsidies er nog verstrekt worden. Zo weet je direct of je nog in aanmerking komt voor een subsidie en kun je snel aan de slag om kostenbesparend te werk te kunnen gaan!