Bespaar op je energiekosten door de isolatie van spouwmuren

Wanneer de winter weer aanstaande is, zal ook de kou weer toenemen doordat de temperatuur daalt. Uiteraard wil je zo weinig mogelijk stoken om de kosten te beperken. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om te kunnen besparen op je energiekosten. Een mogelijkheid is dat je bespaart door de isolatie van spouwmuren. Daarmee houd je kou buiten de deur en kun je volop genieten van een warm huis met een kop dampende chocolademelk.

Isolatie van de spouwmuren door een gecertificeerd bedrijf

Spouwmuurisolatie is niet alleen veel beter voor het milieu, het houdt ook de warmte veel beter vast zodat de kachel minder vaak aan slaat, waardoor je energierekening zal dalen. Het comfort in je huis zal daardoor toenemen! Je kunt het beste niet zelf beginnen aan spouwmuurisolatie. Dit kun je het beste laten doen door een gecertificeerd bedrijf. Laat een bedrijf een offerte voor je maken en vraag tevens na hoe het zit met het vocht in de woning. En misschien kom je zelfs nog wel in aanmerking voor de belastingmaatregel woningisolatie.

Wat gebeurt er precies tijdens het isoleren van spouwmuren?

Een spouwmuur is een buitenmuur die bestaat uit twee stenen muren. Tussen die twee muren zit een ruimte van 4 tot 5 centimeter. Bij spouwmuurisolatie wordt die ruimte opgevuld. Dit gebeurt bijvoorbeeld met piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. In de buitenkant van de muur worden er gaten ingeboord waarna de isolatie er wordt ingeblazen. Daarmee wordt er voor gezorgd dat kou veel minder snel de woning binnenkomt. Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal worden de gaten in de buitenmuur natuurlijk weer dicht gemaakt.

Een gunstig BTW-tarief en wat levert het jou aan besparing op?

Het isoleren van spouwmuren valt nu nog onder het gunstige lage BTW-tarief van 6%. Daarmee bespaar je al 15% op de kosten die je normaal zou moeten maken, want het gewone BTW-tarief is namelijk 21%. De kosten voor het isoleren van spouwmuren kost al snel € 1.400,00. Maar je bespaart er wel jaarlijks € 570,00 mee op de energierekening. Binnen drie jaar heb je deze investering dus ruim terug verdiend. Hoog tijd om eens een offerte op te vragen bij een bedrijf om te kijken wat zij voor jou kan betekenen.

Bespaar op je energierekening

Wanneer je wilt besparen op je energierekening en je bent bereid eenmalig een investering in te doen voor de isolatie van je woning, dan is spouwmuurisolatie de perfecte oplossing.