Het isoleren van het dak van je woning

Wanneer je wilt besparen op diverse kosten die je maandelijks maakt, kun je eens overwegen om het dak van je huis te isoleren. Door een goede isolatie van het dak houdt je niet alleen warmte beter vast, je hoeft ook minder hard te stoken en daardoor bespaar je kosten op je maandelijkse energierekening en meer geld over om leuke dingen te doen.

Bespaar vanwege een gunstig BTW-tarief

Het isoleren van je woning kan vandaag de dag heel gunstig. Momenteel heeft de overheid namelijk het BTW-tarief verlaagd naar 6% op verbouwingen, in plaats van de gebruikelijke 21%. Daarmee kun je al een hoop geld besparen. Na de verbouwing bespaar je ook op de lange termijn heel veel kosten. Je hoeft namelijk minder hard te stoken omdat een isolatie dak de warmte veel beter vast kan houden.

Vindt een goedkoop klusbedrijf op internet

De isolatie van het dak van je woning blijft natuurlijk een forse investering. Op internet zijn er echter diverse klusbedrijven te vinden die tegen een goedkope prijs je dak uitstekend kunnen isoleren. Natuurlijk kun je gaan voor een ondernemer bij jou uit de buurt, maar uiteindelijk gaat het om jouw portemonnee. Vergelijk de tarieven van de verschillende klusbedrijven en je zult tot de conclusie komen dat de prijzen soms heel erg kunnen verschillen.

Doe voorbereidend onderzoek op internet

Je kunt op internet verschillende tests doen om te kijken of het isoleren van je dak noodzakelijk is. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je wel tot € 500,00 per jaar kunt besparen door een goede dakisolatie. Het wordt ook wel eens vergeleken met het rendement op een spaarrekening van wel 9%. Dat zegt natuurlijk heel veel! Alleen daarom al is het verstandig om een isolatietest te doen. Je zult verbaasd zijn hoeveel je op jaarbasis kunt besparen door een goede dakisolatie.

Kom in beweging en isoleer je dak!

Het is nu een goede tijd om je woning te voorzien van verbeterde dakisolatie. Vanuit de overheid is het niet alleen gunstig geregeld, ook hebben veel klusbedrijven door de economische crisis hun tarieven naar beneden geschroefd. Dat is voor jou natuurlijk zeer gunstig en daar moet je zeker gebruik van maken! Bespaar en geniet daardoor op de lange termijn!