Geld besparen op dingen in en rondom het huis

We leven in een tijd van crisis, economische crisis. Iedereen om je heen is bezig met bezuinigen. Aangezien ook jouw spaarpot waarschijnlijk leeg begint te raken zul je niet achter willen blijven. Besparen op eten en andere primaire behoeften is bijna onmogelijk. Eigenlijk is het het gemakkelijkst om te besparen op je vaste lasten, namelijk je huis.

Oplossing

Per jaar betaal je ontzettend veel aan stookkosten. We leven in een koud kikkerlandje, waardoor de stookkosten hoog kunnen oplopen. Dit is zonde, want het kan allemaal goedkoper. Houd je deuren goed dicht in de winter en zet de verwarming uit als je er niet bent. De verwarming ├╝berhaupt een graadje lager zetten kan ook al verschil maken.
Natuurlijk kun je er ook gewoon voor kiezen om je huis goed te isoleren. Zo houd je de warmte binnen als het koud is en je huis blijft ook lekker koel in de zomer.

Toepassing in verschillende woonruimten

Isoleren is helemaal niet zo moeilijk. Er is keuze uit tientallen verschillende manieren van isoleren, perfect aan te passen aan jouw woonomgeving. Als je genoeg ruimte hebt kun je kiezen voor een dikke en goedkope isolering, maar heb je iets minder ruimte, dan kun je altijd nog kiezen voor een dunne en duurdere versie. Zo is er dus voor iedereen wel een goede keuze.
Vocht kan een negatieve invloed hebben op je isolatiemateriaal. Is er dus veel vocht aanwezig of bestaat de kans dat er in de toekomst vocht zal komen, dan kun je gaan voor glas- of steenwol.

Wel moet je goed uitkijken of je nergens naden hebt, bijvoorbeeld bij ramen, deuren of kozijnen. Vaak kan hierdoor de warmte gemakkelijk ontsnappen. Een oplossing hiervoor is tochtstrippen plaatsen of met purschuim de naden opvullen. Zoals je ziet is er voor iedere situatie een andere oplossing mogelijk.

De prijs

De isolatie prijzen zijn sterk afhankelijk van de soort isolatie waarvoor je kiest. In principe is de prijs recht evenredig aan de R-waarde. De R-waarde is de waarde die toegekend wordt aan isolatiemateriaal. Hoe beter het materiaal isoleert, hoe hoger de R-waarde en dus hoe hoger de prijs. Isolatiemateriaal is te verkrijgen bij de meeste doe-het-zelfzaken of bouwmaterialenhandels.

Je ziet het, op deze manier kun je simpel en snel geld besparen op de korte en de lange termijn. In tijden van economische onzekerheid is dit zeker een fijne zaak, maar zelfs al zou deze crisis voorbij zijn, dan blijft het handig om je huis goed te isoleren. Je bespaart per slot van rekening niet alleen je eigen portemonnee, maar ook het milieu!