Bij isolatie kan je denken aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie etc. Maar er is ook een heleboel wat u zelf kunt doen. Veel kleine elementen worden namelijk over het hoofd gezien. En dat is zonde, want met wat kleine handelingen is daar ook veel isolatie winst te behalen.

Wij zullen u hieronder wat tips geven over wat u zelf aan isolatie kunt doen.

Isolatie leidingen

Als je de leidingen in je huis isoleert, dan gaat er minder warmte verloren. Leidingen kan je het beste isoleren met schuimhoesjes. Op jaar basis scheelt dit eenvoudig per meter geïsoleerde leiding 10jubieke meter gast schelen.

Gordijnen isoleren ook!

Gordijnen vormen omdat ze los hangen van een muur of raam een isolatielaag van lucht. Hierdoor isoleer je de ramen enorm.

Schoorsteen tochtklep

Als u in het bezit bent van een openhaard, dan moet u er ook rekening mee houden dat daar veel warmte verloren kan gaan. Door simpel een tochtklep te installeren of consequent dicht te doen bespaart u 10% op de stookkosten.

Ramen en deuren isoleren

Ramen zijn een grote kostenpost als het om isolatie gaat. Er gaat een aanzienlijk deel van de warmte verloren. Gelukkig is er wel wat aan te doen. Heeft u al isolatieglas? In dat geval kunnen tochtstrippen ook enorm helpen. Isoleer niet alle deuren aan de onderkant, lucht moet in huis ook kunnen circuleren.

Je brievenbus

De brievenbus is ook de oorzaak van veel warmteverlies. Een tochtborstel of tochtklep is geen overbodige luxe!

Radiatorfolie achter cv

Zorg dat de warmte die de verwarming richting de muur afgeeft ook in de woning terechtkomt. Dat kan door reflecterende folie achter de radiatoren te plaatsen.

De garage of bijkeuken

De meeste mensen denken bij het huis isoleren niet aan de garage of bijkeuken. Maar als deze direct aan de woning vastzit is het slim om deze ook te isoleren door bijvoorbeeld vloerisolatie. Doet u dat niet, kiest dan voor tochtstrippen onder de deuren.