Wie een beetje op zijn uitgaven let, kan ook besparen op boodschappen.
Hieronder 5 tips om met minder uitgegeven geld de supermarkt uit te lopen dan normaal:

1] Let op de aanbiedingen

Aanbiedingen kunnen behoorlijk in de prijs schelen (bv 3 voor de prijs van 2 )
vaak zijn dit seizoens-artikelen of acties. Neem die lekker bloemkool als hij in de aanbieding is of geniet van de heerlijke sappige zoetheid van de witte druiven. Let op de aanbiedingen vooraf met een folder of bij binnenkomst of in de schappen zelf.
Shoppen met aanbiedingen is het eerste verdient en zelfs de moeite waard om je schema (zie punt2) om te gooien

2] Maak een schema

Ga niet elke dag naar de supermarkt, dan laat je je maag beslissen waar hij op dat moment zin in heeft. Als je van te voren een schema maakt van een week, haal je in 1 keer alles in huis voor die week en kan je ook niet in de verleiding komen om iets extra’s te kopen.
Op deze manier dwing je jezelf om goed na te denken wat je gaat eten en wat daarvoor nodig is, hierdoor zullen impuls aankopen gereduceerd worden en bespaar je wat geld.

3] Gebruik een mandje

Een boodschappenkarretje is handig en ruim, zo ruim dat je ongemerkt dingen erin gooit die wellicht dubbel of niet nodig zijn. Gebruik een mandje om te winkelen, hierdoor laat de extra’s vanzelf weg, omdat je er zelf mee moet sjouwen. En vol = vol dus geen ruimte voor verleidingen die je niet nodig hebt.Dit bevorderd ook de snelle doorloop in de supermarkt, want hoe langer je blijft, hoe meer je koopt!

4] Probeer huismerken uit

Niet elk huismerk smaakt even lekker als zijn originele variant, maar het kan toch lonend zijn om eens te proberen of de huisjam wellicht net zo goed bevalt als een merk. Voor de meest gangbare zaken bestaat een huismerk, mayonaise, pindakaas, kaas, etc. Mocht het toch niet bevallen, dat heb je het in elk geval geprobeerd. Al vind je maar één waardige vervanger, bespaar je toch weer wat.

5] Gooi geen eten weg

Eten weggooien is zonde en ook nog eens slecht voor je portemonnee! Probeer zo goed mogelijk in te schatten hoeveel je nodig hebt per maaltijd. Mocht je teveel hebben, maak daar dan een van kliekje in de vriezer voor een andere keer. Misschien kun je de restjes van de dag ervoor te gebruiken in een lekkere soep de dag erna.
Wees creatief! Internet staat vol recepten, ook voor restjes!
Dit zijn een paar eenvoudige, makkelijk toe te passen tips voor goedkoper winkelen in de supermarkt.

Heeft u zelf nog een tip die u wilt delen? Laat deze dan hier achter.